Felicitats Sala i Badrinas! fem 10 anys

Rememorem aquests 10 anys amb els testimonis d’algunes de les persones que han estat al capdavant de la nostra associació des dels seus inicis fins ara, sense oblidar però, que l’AFA som totes i cadascuna de les famílies del Sala i Badrinas.

Vam proposar a les presidentes de les diferents juntes directives que ha tingut la nostra AFA en aquests 10 anys que fessin un breu balanç i que escribissin 4 ratlles sobre què va significar l’afa per a elles quan n’èren presidentes, què va significar per la junta d’aquell període, que ens expliquessin en quin context ens trobàvem, què es va fer per les famílies i per l’escola, ara institut escola.

I com en tota felicitació que no faltin uns bons desitjos!

Junta fundacional, 2011-2015

El dimecres 20 de juliol de 2011, abans que s’iniciés el primer curs escolar de la nova Escola Sala i Badrinas en un solar remot del carrer Gasòmetre, es va gestar el que és la gran Associació de Famílies d’Alumnes que som avui.

Va ser un inici ple d’emocions i il·lusions per part de totes les famílies que havíem donat confiança en el projecte de l’escola.

Uns anys de molta feina, de picar pedra, amb moltes reunions i trobades per tal de crear l’estructura i els fonaments de la nova AMPA (creació dels estatuts, gestió de quotes, participacions conjuntes amb altres entitats) i sobretot de bregar amb tots els estaments polítics (municipals i autonòmics) per a que cada any l’escola seguís creixent amb tot allò que consideràvem necessari per a que la nostra canalla tingués les instal·lacions adients per disfrutar del seu creixement personal i educatiu.

Creiem que d’aquella llavor, n’ha sortit una bonica flor i que pròximament en recollirem els fruits en forma d’EDIFICI.

Volem destacar que aquestes paraules les hem escrit els membres de la primera junta, però n’estem convençuts que parlem en boca de totes les famílies valentes que van formar part de la primera i següents promocions de l’escola.

Rememorem el nostre lema d’aquells anys:
TOT ESTÀ PER FER I TOT ÉS POSSIBLE

Octubre 2011, l’inici de la història del Sala i Badrinas

El canvi, la Junta del 2015-2019

“Doncs dir-vos,  que estic molt contenta que no només l’escola faci 10 anys, sinó que a més a més, de que ara que al barri per fi tindrem la continuïtat d’aquest projecte educatiu com a Institut Escola, m’omple d’il·lusió i d’una  sensació molt positiva, malgrat cada any de lluita, malgrat les pors, malgrat el temps invertit per molts pares/mares de forma altruista, sense cap mena d´interès, més que el de lluitar pel que creiem un dret:  una educació pública de qualitat, on tots plegats, direcció de l’escola, professorat, pares i mares, ens impliquem amb un mateix fi: educació i respecte, amb valors,  aquests nens són el nostre futur.

Per mi va ser una responsabilitat molt gran, no se m’havia passat pel cap fer una cosa així, treballant, els meus dos fills.. etc, creia que era impossible treure temps per res mes, però vaig entendre que una AFA no deixava de ser un conjunt de pares i mares, que dintre de les possibilitats de cada persona, aportàvem idees o alternatives de millores conjuntes i cada persona aportava el seu granet de sorra, i pensant en els meus fills vaig entendre que una escola tan maca amb docents i una direcció de l’escola amb tanta motivació i il·lusió, no es podia deixar perdre. 

No només volíem que finalment es fes l’edifici definitiu, sinó que a més a més tingués continuïtat com a Institut-Escola i fos per fi l’escola del nostre barri, on dia rere dia arriben noves famílies.  No us diré que per mi va ser fàcil, però va valer la pena, he viscut moments molt macos, i he conegut a gent molt maca i em quedo amb això.

Espero que els meus fills hagin après, que si vols alguna cosa s’ha de lluitar per aconseguir-la, almenys intentar-ho.

Agrair a tota la comunitat educativa l’esforç i la implicació, i desitjar que mai, mai, mai, desapareguin aquest papis/mamis amb ganes d’aprendre, amb ganes de millores, amb noves idees, amb ganes de viure i gaudir, això es el que els hi transmetrem als nostres fills!!!

Visca  l´AFA de l’Institut Escola Sala i Badrinas!!! Per molts anys!!”

Cristina Rojas, ex-presidenta Junta 2015-2019

La nova junta, 2019-actualitat

Nosaltres vam agafar el relleu de les juntes anteriors, agraint la feina ben feta, la implicació, la dedicació, els esforços i la lluita per consolidar l’Escola Sala i Badrinas. Estàvem molt emocionades i il·lusionades, teníem molts plans i moltes ganes de fer grans coses per la nostra comunitat educativa. Sabíem que era un repte i que s’hi dediquen moltes hores però crèiem en la tasca de l’AFA, ens ho passem bé i dels mals moments, que n’hi ha, en traiem experiència.

Tot s’ha de dir, començàvem el curs 2019-20 amb molt bones notícies: estava aprovada la construcció de l’edifici, ja teníem l’oferta completa de P3 a 6è i durant el concert de Nadal, una emocionada i orgullosa directora anunciava públicament que ja èrem institut escola.

Després de mesos de mobilitzacions i reivindicacions, havíem aconseguit el nostre propòsit: donar continuïtat al projecte educatiu del Sala i Badrinas. Aquella incertesa, aquella por de si continuaria l’escola o no, va deixar pas a la confiança, a la tranquil·litat i la certesa de que hi hauria Sala i Badrinas per molt de temps. Tot i que no ens hem relaxat, per que estem a sobre de la construcció del nou edifici que ja està encarrilat i esperem trepitjar més cap al 2023-24 que cap al 2024-25, i de que a l’Auró tot estigui a punt pels alumnes de l’ESO, tenim altres objectius molt importants.

Podem estar molt orgulloses i satisfetes del que hem aconseguit entre totes, per que vam demostrar que la lluita de les famílies unides és imparable, que la lluita educa, i així hem de seguir. Res no ens pot aturar, i malgrat la pandèmia que ens ha impedit fer moltes coses, la junta de l’AFA hem estat presents sempre des del “Tot anirà bé” fins a les videoconferències i activitats online, hem fet el que hem pogut per estar sempre presents i al costat de les famílies.

La nova junta estem molt contentes per que hem avançat un altre pas cap a la inclusió, per tenir en compte la diversitat familiar, per això ja no som AMPA (Associació de Mares i Pares d’Alumnes), ara som AFA (Associació de Famílies d’Alumnes).

També ens hem obert al barri, fent un treball en xarxa amb les entitats del barri del segle XX com l’Associació de Veïns i l’Esplai segle XX. Participant en la festa major i col·laborant amb el casal d’estiu i l’esplai el proper curs, creant un espai de continuitat entre el barri, l’institut escola i l’AFA. Tot amb la idea de seguir fent comunitat, fem escola, fem barri i fem ciutat.

No tirarem mai la tovallola seguirem defensant allò en el que creiem: una educació pública de qualitat. Totes volem el millor pels nostres fills i filles i per això, pensem en el futur, per que els nens i nenes d’avui són el futur de demà. Compartim l’objectiu de l’educació pública, volem una escola inclusiva que lluiti contra les desigualtats i que garanteixi la igualtat d’oportunitats per a tots els infants i joves.

Seguirem reivindicant el millor, seguirem treballant i fent equip amb la direcció, el professorat i les famílies.

I per què no, també volem passar-nos-ho bé fent comunitat i creant bons records per tots els alumnes, les famílies, professorat i PAS del centre.

Hem crescut moltíssim i estem molt orgulloses de la gran AFA que som i de la pinya que fem amb l’escola.

Felicitats a tot el Sala i Badrinas!!!

Junta de l’AFA de l’Institut Escola 2019 fins l’actualitat

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s