Funcionament de la comissió de colònies

Per què es va crear la comissió de colònies? La comissió de colònies es va inaugurar el curs 2015-16 amb la finalitat de recaptar fons per a que l’import de les colònies fos més econòmic i que tots els alumnes puguin anar de colònies. En aquesta comissió hi participen les famílies que volen, s’ofereix la possibilitat d’obtenir un descompte en les colònies a totes les famílies que hi participin i també es fa comunitat. Cap alumne s’ha de quedar sense anar de colònies per motius econòmics, per això us recomanem que parleu amb la direcció del centre per trobar la millor solució.

Quin és el principi en el que es basa la comissió? L’AFA és una associació sense ànim de lucre, tal i com marquen els Estatuts de l’AFA.  Per tant, el fonament bàsic de la comissió de colònies aprovat en reunió de junta (05/10/2015) és que mai es sobrepassarà l’import de les colònies.

I si recapto més diners de l’import de les colònies? Si en algun cas, alguna família recapta més diners de l’import total de les colònies, es consensuarà què fer-ne: el sobrant es podria destinar a un fons comú amb finalitat solidària o es podria reservar per a despeses de la comissió (compra de la senyera per la paradeta de S. Jordi per exemple, bidons per coure castanyes en cas que es decideixi fer-ne…).

Com es fa el repartiment dels diners? Els cursos 2015-16 i 2016-17 el repartiment es feia a parts iguals però es trobava injust per que hi havia famílies que participaven molt i d’altres no. Per aquest motiu, en reunió de junta (14/06/2017) es va acordar que el repartiment econòmic es faria segons el tipus d’activitat:

  • Polvorons i loteria: el benefici seria personal
  • Resta activitats (berenars, xuxes, llibres…): el benefici es repartirà segons participació amb un sistema de tickets.

Com es participa a la comissió de colònies? A final de curs es passa un formulari d’inscripció per a que les famílies s’apuntin.

Les colònies es paguen per avançat? Sí, el pagament de l’import de les colònies es farà segons el que ha establert l’escola i respectant-ne els terminis.

Quan es reparteixen els diners recaptats? El benefici es repartirà a final de curs a cada família que hagi participat, segons el tipus d’activitat en la que hagi col·laborat.

Curs 2019-20

Per què no es va anar de colònies el curs 2019-20? El curs 2019-20 el decret d’estat d’alarma provocat per la crisis sanitària va obligar a suspendre-ho tot incloent les sortides de colònies.

Què es farà amb els diners que es van pagar per avançat al centre per les colònies? La direcció del centre va enviar un Dinantia informant de que l’import dels pagaments de les colònies que s’haguessin fet per avançat es reservarien per anar de colònies el curs següent, el curs 2020-21. I en el cas que finalment no es pogués anar de colònies es faria la devolució corresponent.

I amb els diners recaptats per les famílies de la comissió de colònies? Tal i com es va informar al grup general de colònies, i pel motiu descrit anteriorment, els diners recaptats per les famílies que van col·laborar a la comissió de colònies el curs 2019-20 es reserven pel curs 2020-21.

Curs 2020-21

S’organitzaran activitats per recaptar diners per les colònies? Pel curs 2020-21 la comissió de colònies només ha pogut organitzar la loteria i els polvorons per a totes les famílies dels alumnes que van de colònies, des de P5 a 1r d’ESO, s’ajunten els cursos que no hi van poder anar el curs passat i els cursos que els toca aquest curs.

Es podrà anar de colònies? En previsió de la millora de la situació l’escola va enviar un Dinantia preguntant a les famílies dels cursos que tenen colònies si autoritzaven als seus fills i filles a anar-hi. El 26 de febrer del 2021 el Procicat va aprovar la recuperació de les colònies escolars mantenint els grups bombolla i la intenció del centre és la de realitzar les sortides de colònies. Tot i que s’anirà veient com evoluciona la situació.

Quan es repartiran els diners recaptats? El repartiment dels diners recaptats el curs 2019-20 i els recaptats el curs 2020-21, es farà a final de curs sempre i quan es vagi de colònies.

I si no es fan les colònies al final, l’escola retornarà els diners pagats per avançat? Si finalment no es fan les colònies l’escola retornarà els diners avançats.

Què es farà amb els diners recaptats si no es va de colònies i l’escola retorna els diners pagats per avançat? Els diners recaptats es reservaran pel proper curs que es facin colònies. Tal i com marca la normativa de funcionament de la comissió i segons els estatuts, si no es va de colònies, aquests diners es considerarien un benefici econòmic i per tant suposaria una activitat lucrativa contrària a la finalitat de l’AFA.

També podeu contactar amb la comissió de colònies per email si teniu qualsevol consulta o suggerència.

Junta de l’AFA

Març 2021

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s