Matricula’t a l’escola pública, campanya de la Pepeta.

L’AFA de l’Institut Escola Sala i Badrinas com a membres de la Plataforma d’AMPAs i AFAs de l’Escola Pública de Terrassa, la Pepeta, ens sumem a la campanya “Matriculat a la pública!”.

COMUNICAT DE LA PEPETA

Com cada any, al mes de març s’obre el període de preinscripció escolar. Enguany comença el 15 de març (consulteu les dates aquí: http://educacio.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=394925). Durant aquests 10 dies, les famílies amb infants que comencen etapa escolar, intensifiquen la reflexió sobre quina escola triar, pesant els pros i els contres de cada opció al seu abast. Les escoles s’organitzen per obrir les seves portes (aquest any, de forma molt diferent, recordeu: http://educacio.gencat.cat/ca/actualitat/escolasegura/recursos/pmf/jornades-portes-obertes/ ) i es creuen opinions sobre procediments, impressions sobre com són els espais, el personal, l’alumnat, els camins escolars i molts altres factors que, al capdavall, donen transcendència a la decisió. Un procés dissenyat per carregar sobre les famílies el pes de “l’elecció del centre”, per projectar diferències entre “projectes pedagògics” i per fer-les sentir que d’aquesta decisió depèn el futur dels seus infants.

I si és cert que el creixement personal d’un infant depèn en bona part del seu entorn escolar, també és cert que l’entorn escolar de cada infant depèn de la implicació de les famílies i de la participació de la comunitat educativa (independentment del centre que hagin triat). Per tant, com a famílies de l’escola pública, nosaltres ja hem pres la decisió: més que triar la millor escola, hem triat fer millor la nostra escola, que és la pública, la de tothom. La del barri, la que s’allarga a la plaça quan s’acaben les classes. La que s’estén pels camins escolars i per cada activitat lúdica d’extraescolar. La que es basa en la integració i la pluralitat, la que vol ser inclusiva i coeducativa. La que ens ensenya a conèixer i a apropar-nos als altres, i que, per tant, porta en si la clau d’una ciutat educativa i no segregada.

Per aquests dies, veiem clarament com augmenta la visibilitat pública de centres escolars privats, als mitjans de comunicació i a l’espai públic. Centres que, tot i rebre una subvenció pública per finançar el seu funcionament, no tenen miraments en invertir en publicitat per tal d’atraure famílies, promocionant tota mena d’elements diferenciadors respecte a allò que consideren “la competència”. I a l’escola pública sembla que li falta aquest màrqueting, malgrat pagar amb les seves mancances alguns luxes de l’altra.

Així que, sense qüestionar la legitimitat de la decisió de cadascú, animem la ciutat de Terrassa a apropar-se a l’escola pública que anem construint entre totes. L’escola pública ens necessita i us necessita, a vosaltres i als vostres infants, per tal de seguir millorant la seva qualitat, universalitat i inclusivitat, que és l’objectiu de tota la comunitat educativa. Ens necessitem uns als altres per tenir més i millors recursos per aprendre, ensenyar i jugar, i seguir bastint les bases d’un món més equitatiu, just i solidari. Mentre ho tinguem clar, les portes de l’escola pública sempre estaran obertes i cada AMPA o AFA tindrà tot el gust en parlar-te de la seva i també de la del costat.

Aquest curs, matriculeu-vos a la pública!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s