Rúa virtual de Carnestoltes 2021

Aquest any fem la rúa virtual, un passeig per la història del carnestoltes del Sala i Badrinas.

Pels nostres orígens i la nostra història sempre hem estat, som i serem una AFA reivindicativa i lluitadora.

Tot va començar el 2012 amb una festa en un espai que ens va cedir l’escola Bisbat d’Ègara.

El 2014 sortiem a la rúa per primer cop amb el crit de “No ens retalleu, volem crèixer”, lluitàvem en contra de les retallades i per la continuitat de l’escola, érem “la comparsa més reivindicativa”. L’any següent, el 2015 no vam sortir a la rúa però vam fer un berenar de carnestoltes i una festa a l’escola. El 2016, sota el lema “Estem de sort”, èrem “la comparsa més acolorida”, disfressats de mussols de la sort esperàvem tenir sort i que ens construïssin l’edifici de l’escola. Després d’anys en barracons, el 2017 vam posar-nos mans a l’obra i ens vam caracteritzar dels Picapedra i així “Picant pedra, volem el nostre edifici” desfilàvem pels carrers de Terrassa, èrem “els més picapedrers per un somni”. El 2018, ens preguntàvem “Estarà al fons del mar el nostre edifici?”, tot seguia igual però èrem “els més profundament esperançats”. Incansables, el 2019 seguíem la lluita als despatxos i per tant vam decidir descansar per preparar una comparsa espectacular per l’any següent. I després d’anys de lluita, aquell any es van succeïr una sèrie d’esdeveniments molt importants: s’aprovava la construcció de l’edifici de l’escola i la transformació de la mateixa en l’Institut Escola Sala i Badrinas. Així, el 2020 començava amb molta alegria, amb molta il·lusió pel nou repte que se’ns obria. Vam desfilar a la rúa com “els Súper herois del Sala i Badrinas”, “la comparsa més lluitadora, per l’amor i el respecte”, i vam resultar ser una de les 7 comparses guanyadores de la rúa, que, en aquesta edició, La Mascarada va decidir no fer distincions entre comparses, per que totes ho vam fer súper bé. Era la primera vegada a la nostra història que guanyàvem un premi a la rúa. Va ser un dia fantàstic, ens vam divertir moltíssim, i no podia haver acabat de millor manera.

Enguany, havia de ser la rúa del 10è aniversari sota el monogràfic de l’institut escola dedicat al tèxtil, però no ha pogut ser per la crisis sanitària. Ens reservem pel 2022 amb moltes ganes i il·lusió, així que si teniu idees ja les podeu anar dient a la comissió de carnestoltes

Tot i axí, esperem poder celebrar la festa del 10è aniversari al juny i sino al setembre.

Gaudiu amb nosaltres de la rúa virtual que hem preparat: “Les comparses del Sala i Badrinas, 2012-2020” alguns fragments del vídeo són propietat de Canal Terrassa qui ens ha autoritzat a poder-los utilitzar.

A continuació us deixem els enllaços amb els vídeos de la rúa dels anys que hem sortit a la rúa, produïts i editats per Canal Terrassa.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s