Visita de control i Reunió amb Serhs octubre 2020

Aquest curs ha començat amb una total falta de planificació per part de Serhs. Vam enviar moltíssims correus demanant les instruccions per inscriure’s al menjador i que ens enviessin el protocol covid de menjador. Finalment, ens van enviar un protocol genèric que s’havia d’adaptar al Sala i Badrinas i l’Auró. El protocol definitiu ens el van enviar un cop començat el curs. La coordinadora es va incorporar al centre el 10 de setembre, sense temps per organitzar bé el servei doncs l’escola començava el dia 14 de setembre. Sort de l’ajuda de la directora el servei va començar el millor possible. No tenien la llista d’usuaris, no tenien la llista de becats, faltaven monitors, carros i utensilis.

Ha estat un inici complicat però hem estat fent seguiment de totes les incidències que han anat sorgint.

VISITA DE CONTROL MENJADOR ESPAI SALA I BADRINAS 19/10/2020

Amb la covid el tema de fer visites periòdiques és més complicat. La darrera visita al menjador situat al Sala i Badrinas va ser el dia 19 d’octubre, al de l’Auró no s’hi ha pogut anar, de la que es va fer la següent valoració:

 • El nivell de soroll és normal.
 • El personal de cuina serveix el menjar als alumnes, les taules es troben distribuïdes per grups bombolla i mantenen la separació entre grups, tot i que hi ha dos grups molt a prop i hi ha prou espai per separar més les taules. Tenint en compte que hi ha diversos grups dinant a les aules, al menjador hi ha espai suficient.
 • No he tastat el menjar per no treure’m la mascareta degut a les mesures covid19, l’amanida era molt poca quantitat i no estava amanida. L’arròs tenia bon aspecte tot i que una mica pobre i la truita estava tallada en bons trossos.
 • Observo que excepte una monitora, la resta donen moltes voltes per posar aigua o d’altres coses i es perden moltes coses que els nens estan fent, manca d’atenció.
 • Al passar per P3 li he preguntat a la monitora si els treien les sabates i m’ha dit que sí, hi havia bon ambient a totes les aules on estaven els nens dinant, a la seva hora i tranquils, excepte a 1er, que a les 13.20 encara no havien començat a dinar, segons la monitora perquè no els havien portat el carro.
 • Els nens de 4t a 6è estaven al pati,2 monitores parlant entre elles d’esquenes als alumnes, una altra (Laura) estava pendent de varis grups.

De moment no podem fer més visites de control fins que no s’aprovi el protocol d’inspeccions comú a totes les escoles públiques de Terrassa, elaborat i consensuat per la Comissió Municipal de Menjador on les famílies hi estem representades a través de la Pepeta.

A banda d’aquestes visites, periòdicament es fan reunions de seguiment del servei de menjador entre l’empresa concessionària del servei, en aquest cas Serhs Food Educa, la comissió de menjador del Consell Escolar i l’AFA.

REUNIÓ DE SEGUIMENT SERVEI DE MENJADOR (SERHS)-COMISSIÓ DE MENJADOR 26/10/2020

Assistents:

 • Comissió de menjador Consell Escolar: Múnia Pastor (representant de famílies) i Olga Martí (Directora Institut Escola)
 • Junta de l’AFA: Anna Martínez
 • Serhs: Eva Montanés, Elena (Coordinadora servei a l’espai del Sala i Badrinas) i Eva  (Coordinadora servei a l’espai de l’Auró)

Excusats: Jessica Saduskie i Elisabeth Notivoli

Temes que es van comentar: 

 • Poc control del soroll inicial amb càstigs desproporcionats després.
 • Sobre la falta de monitors: s’havien demanat els monitors extra per part de l’escola, els monitors eren segons ràtio correctes però no segons els grups bombolla. Caos els dies de pluja
 • Sempre són el mateixos monitors els que no actuen bé en tema càstigs, manera de parlar, etc… les queixes sempre són cap als mateixos monitors. Ens diuen que es parlarà amb ells.
 • Falta de carros/utensilis: és cosa de l’ajuntament (ens consta que ja solventat)
 • Falta de sal i oli: s’ha de fer des de la cuina. Ho ha de fer el monitor si algun nen es queixa. L’Elena ens diu que ho tornaran a mirar. Les amanides no porten oli i sal el dia de la visita
 • Segons la Múnia el dia de la visita  les racions són correctes
 • S’ha de fer servis mails corporatius per enviar informes des de Serhs (solucionat)
 • Devolució de quotes en cas de confinament: s’ha de fer queixa a l’ajuntament
 • Activitats a l’hora del pati de menjador: s’ha enviat projecte a l’escola. Jocs amb grups bombolla. L’ESO no estava contemplada, volen 2 pilotes (una per cada grup bombolla)
 • L’Elena molt cops no contesta als mails, mai aquest curs ni el passat .però truca a les famílies. Es demana que contesti als mail per tal que quedi constància per escrit i per que així la comissió de menjador i l’AFA també estigui al corrent de les respostes/gestions. 
 • A l’Auró es va canviar el monitor, per que els nens estaven una hora esperant a un passadís per anar a dinar. Ara no ha tornat a haver queixes
 • Sobre les faltes greus Serhs ha de seguir el mateix protocol que l’escola.
 • Les famílies han de notificar les incidències a la coordinadora per email i a la direcció, si escau. Si no es resol, la queixa s’ha de remetre a la comissió de menjador de l’AFA i a la junta que és qui contactarà amb l’Eva Montanés.

Comissió de menjador

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s