Com ens comuniquem amb el WhatsApp?

03154da93ba1d6423e6e55c3f1db03441Fa alguns anys que les famílies de l’escola utilitzem els grups de WhatsApp per estar al dia i comunicar algunes informacions relatives a l’escola i l’AMPA. Aconseguir un bon ambient a través d’aquest mitjà i evitar malentesos és feina de tots. Per aquest motiu us volem fer arribar tot un seguit de suggeriments que de ben segur ens faran més fàcil la relació a través d’aquests grups:

  • Limitem els missatges a qüestions de l’escola i l’AMPA. No és un espai adequat per a acudits, ni per exposar opinions personals.
  • Evitem missatges sobre temes poc rellevants i que afecten només alguns alumnes. Creem grups concrets, per exemple, per a extraescolars determinades, festes d’aniversari, comissions, etc.
  • Enviem missatges dins d’un horari adequat, ni massa d’hora al matí, ni massa tard al vespre.
  • No cal respondre-ho tot. Fem comentaris només quan ens sentim al·ludits o puguem aportar informació rellevant.
  • No ens queixem sobre alumnes o mestres en concret, ni sobre l’escola. Si tenim algun comentari a fer en aquest sentit hem de sol·licitar parlar amb la tutora o algun membre de l’equip directiu.
  • És preferible no publicar fotografies ni dades personals dels alumnes a través d’aquest mitjà. Existeixen unes normes al voltant de la protecció de la imatge dels menors.
  • Els grups de mares i pares no han de servir com a agenda dels nostres fills i filles. Ells i elles han de ser responsables de les seves obligacions a l’escola. Si un nen està malalt ja es posarà al dia quan es reincorpori a les classes.
  • Evitem escriure missatges sota estats emocionals alterats o «en calent». Siguem respectuosos amb tothom i sempre que tinguem un problema concret és millor parlar-ho amb l’escola.
  • Tothom és lliure de ser-hi o declinar ser inclòs en un grup. No jutgem les persones que decideixen abandonar el grup.

Pel que fa als blogs de l’escola i de l’AMPA, són uns recursos que voluntàriament omplim de contingut, per una banda les mestres i de l’altra els membres de l’associació de mares i pares. Es fa amb la voluntat d’informar i de mostrar activitats que podeu comentar a casa. Les imatges que poden aparèixer de la mainada es fan de manera general, sense comptabilitzar qui hi apareix. Us agrairem molt els comentaris que ens animin a continuar amb aquesta tasca addicional i voluntària, però si hi trobeu alguna qüestió que us preocupa també us preguem que ho comenteu directament a les responsables, ja sigui l’equip docent o l’AMPA.

One thought on “Com ens comuniquem amb el WhatsApp?

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s