Tots per la seguretat vial a l’escola

La feina per fer l’entorn del nostre centre molt més respectuós amb la mobilitat dels vianants continua. A més de les intervencions que ja ha dut a terme l’Ajuntament de Terrassa, després de les reclamacions de l’AMPA i l’equip directiu del Sala i Badrinas, al novembre tota l’escola dedicarà un dia a parlar sobre la seguretat al carrer.

El proper dia 15 tots els cursos faran una jornada de sensibilització vial a partir de la conversa, visualització de vídeos, contes,… i a continuació es farà un concurs de dibuix a partir de P4 i fins a 3r per triar la imatge que ha d’acompanyar els senyals de trànsit que indiquen la proximitat d’una escola a la carretera de Rubí. A més, els alumnes de 2n de Primària també tindran un parell de sessions d’educació viària amb la Policia Municipal. De fet, cada curs es duran a terme aquestes activitats amb els agents locals als cursos de P3, 2n, 4t i 5è.

Des que el curs passat es van intensificar les queixes sobre la manca de seguretat a l’entorn de la nostra escola, entre tots hem aconseguit que el Servei de Mobilitat de l’Ajuntament de Terrassa hagi instal·lat diferents elements que ajuden a advertir els conductors de que estan passant pel costat d’un centre educatiu i han de tenir especial cura en circular:

–          s’ha senyalitzat a l’asfalt la zona 30 i de la bicicleta a la carretera de Rubí,

–          també s’han reubicat els senyals de pas de vianants i de l’entorn escolar i s’han adaptat per incorporar els dibuixos dels alumnes,

–          s’han instal·lat dues tanques de protecció a banda i banda del pas de vianants del costat de l’escola,

–           a l’inici d’aquest curs va començar una proba pilot amb un radar pedagògic per conscienciar sobre la velocitat real dels vehicles.

La darrera actuació ha estat una nova senyalització horitzontal: s’ha pintat a la carretera el missatge “ESCOLA” i, de fet, és la primera escola de Terrassa que incorpora aquest missatge a l’asfalt.

L’AMPA del Sala i Badrinas, per la seva part, també es va afegir a finals del curs passat a la plataforma Camí Escolar Terrassa per treballar amb altres escoles de la ciutat per la mobilitat segura dels nens i nenes. L’educació vial i el respecte de l’espai per a tothom és feina de tots: vianants, conductors, família, escola i govern municipal. Fem pinya per la seguretat dels nostres fills i filles!

Advertisement

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s