També diem NO al tancament de línies de P3

no20tancaments_16_17L’Associació de Mares i Pares de l’escola Sala i Badrinas vol sumar-se a la reivindicació que ja estan duent a terme altres centres així com la FaPaC per evitar que el curs vinent es tanquin línies de P3 a les escoles públiques de Terrassa. Demanem, a més, al Departament d’Ensenyament que respecti el període de preinscripció escolar, que comença el 30 de març, i prengui les decisions que calgui un cop les famílies hagin escollit el centre pels seus fills i filles.

L’any 2013 van néixer menys infants a Catalunya; són els petits que aquesta primavera es preinscriuen per a P3 el curs 2016-2017. Si es mantenen els grups que hi ha aquest curs a totes les escoles es podria reduir la ràtio, és a dir, que cada grup-classe no tingués, per exemple, més de 20 nens i nenes. És la oportunitat que mestres i famílies estan reclamant des de fa temps per tal de poder oferir una millor qualitat en l’educació, una atenció més personalitzada pels alumnes i poder desenvolupar els programes educatius més acuradament. A les aules de 25-27 infants no és possible pels docents dur a terme moltes activitats i pràctiques que serien factibles amb grups més reduïts.

A més, s’estan anunciant ja els tancaments de grups de P3 d’escoles públiques, mentre per a les concertades el Departament espera a veure’n el nombre de preinscrits. Considerem que és un greuge per als centres públics, perquè les famílies han de poder escollir lliurement l’escola per als seus fills i filles, sense estar condicionats per la capacitat que tindran aquests centres el curs vinent. Per això volem recordar que l’escola pública ha de garantir la igualtat d’oportunitats i la cohesió social, i limitant-ne el nombre d’alumnes que hi pot accedir vulnera aquesta màxima.

Després de les retallades que ha patit l’educació pública en els darrers anys, des de l’AMPA de l’escola Sala i Badrinas creiem que ha arribat el moment d’aconseguir per fi algunes millores. Amb més raó en el cas del nostre centre, en el que els espais són limitats a les cargoleres i l’espai cedit per l’Ajuntament de Terrassa, de manera que els nostres fills i filles ja tenen més limitacions que altres infants de la ciutat per no disposar d’un edifici per a l’escola. I tot i així, les famílies apostem i aposten pel projecte educatiu del centre, les dades de preinscripció dels darrers cursos ho demostren: els grups de P3 s’omplen majoritàriament amb alumnes que han triat el Sala i Badrinas com a primera opció

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s